28. nov 2014

Efterskolen Alterna rykker tæt på Kirken i Kulturcenteret

I 30 år har efterskolen Alterna ligget i Mariager. Nu rykker den til Hillerød. Kun 35 minutter fra Kirken i Kulturcenteret. Det er et bevidst strategisk valg. 

Det har længe været et ønske at flytte efterskolen Alterna til tæt på hovedstaden. Årsagen findes i Alternas DNA. Skolens formål er at danne teenagere til at tage ansvar for deres liv, engagere sig i verden omkring sig og lade troen blive deres livs fyrtårn. 

For at lykkes i det formål har skolen altid lagt vægt på en lang missionstur til den tredje verden samt engagement i lokale kirker.  Med den nye beliggenhed tæt på storbyen kan eleverne lettere engagere sig i sociale udfordringer og mission her i Danmark, sammen med lokale kirker. 

Alterna er stadig Alterna

Selve skoleåret bliver udformet på samme måde som nu med både skoleophold, erhvervsarbejde, hvor eleverne selv tjener penge til skoleåret, missionsrejser til Sydamerika, Afrika eller Asien, og afslutning på Sommercamp i Mariager. 

- ”Alterna er et rigtigt godt afsæt til voksenlivet, hvor eleverne oplever både dannelse, selvstændiggørelse og overbevisning om tro og værdier. Det er et produkt vi kan være stolte af, og som vi vil fortsætte med at yde, også i Hillerød,” siger Ruben Falk, der er ny leder for Alterna.

En ideel placering
Alterna kommer til at ligge på Milnersvej i Hillerød, kun 1000 meter fra S togs stationen og nabo til Frederiksborg Centeret, hvor alle typer for sport kan udøves, samt gå afstand fra Hillerød centrum. Skolen består af en toetagers ejendom på 1885m2 og værksstedhaller på i alt 4000m2. 

Der skal moderate renoveringer og ombygninger til indvendig, før Alterna kan flytte ind i den toetages høje ejendom, men der er rigeligt med plads at boltre sig på. Der skal også skabes et hyggeligt gård miljø, og facaden skal have et kærligt løft. Hele området er omkranset af et større grønt område. 

De 4000 m2 værksstedshaller vil i første omgang blive udlejet, og først senere vil der blive taget stilling til hvad og hvordan denne del skal udnyttes. 

Skoleåret 2015/16 er godt på vej til at blive fyldt op.
På nuværende tidspunkt har næsten 40 elever søgt optagelse på det første skoleår på Sjælland. Det tal er Ruben Holmgreen Falk godt tilfreds med:
-”Vi er halvt inde i den periode, hvor vi modtager tilmeldinger, og nogle har nok også været lidt tilbageholdende indtil de vidste, hvor skolen kom til at ligge. Vi tror at 60 elever er en absolut mulighed, så skolen blive helt fuld fra start af. ”

En gave til Kirken i Kulturcenteret
For kirken i Kulturcenteret bliver det en gave at få Alterna så tæt på. Det siger Mikael Wandt Laursen som er præst i kirken og samtidig sidder i Alternas bestyrelse. 
”Med Alterna i nærområdet kan vi spille tæt sammen omkring elevernes kirkepraktik, større events og vores sociale engagement. Desuden kan nogle af vores ældre unge blive medarbejdere på skolen, samtidig med at de forbliver en del af Kirken i Kulturcenterets liv. ”

Mere information på www.alterna.nu 

image