image
26. jun 2020

Friends and Family støtter udsatte familier

Friends and Family har uddelt lige knap 1.000 portioner mad til udsatte familier de seneste 12 uger og støttet dem i en utryg hverdag.

Et mødested i en utryg tid
Med Coronaens udbrud i Danmark i slutningen af marts var der behov for at række ud til Nordvests udsatte familier på en ny måde, da det ikke længere var muligt at samles i Friends and Family familienetværket til fællesspisning og samvær hver anden onsdag som normalt. I stedet har en ugentlig maduddeling været et meget centralt mødested for mange af de udsatte familier, som er tilknyttet Friends and Family. Peter Mikkelsen, der er ansvarlig for maduddelingen, fortæller: ”For mange familier, har maduddelingen været det eneste sociale berøringspunkt udenfor familien, og mange har givet udtryk for stor ensomhed og utryghed. Så midt i denne svære periode for familierne har det været så godt, at vi har kunnet invitere dem til at komme og modtage aftensmad til hele familien om onsdagen. Der er blevet hilst med ømme spark, albue, hånd-hjerter, og der bliver samtalt og grinet midt i maduddelingen. Vi ser frem til at kunne invitere til familiesamlinger igen.”
En af dem som benytter sig at familienetværket er Alina fra Rumænien. Hun har 5 børn, og har svært ved at få økonomien og dagligdagen til at hænge sammen. Hun er kommet hos Family & Friends i tre år. ”Jeg er meget taknemlig over at komme her. Her er søde mennesker og man føler sig altid velkommen. Vi får samvær, samtale og vi bliver mødt med respekt. Det betyder meget. Her kan jeg få hjælp til at få styr på mine papirer til kommunen og bliver rådgivet. Det gør en kæmpe forskel i sidste ende. Og så er her mad på bordet.”

Påskehjælp blev til fast onsdagshjælp
Maduddelingen blev skudt i gang onsdagen før påske, hvor 40 familier modtog påskehjælp bestående af to store indkøbsposer med madvarer, og 90 børn fik påskeæg og flotte Legoæsker. Siden påske er maduddelingen fortsat hver onsdag med hjælp fra frivillige fra Friends and Family og støtte fra Blå Kors, offentlige og private fonde samt Lego, Føtex, Rema1000 og Lidl. Friends and Family har haft kontakt til 45 – 50 familier, som via SMS og personlig kontakt er blevet tilbudt mad til hele familien hver onsdag med afhentning på Drejervej. Et tilbud størstedelen af familierne har taget i mod med stor taknemlighed.

SommerHalløj i Mimersparken
Onsdag den 24. juni åbner Friends and Family igen op for familiesamlinger, og hver onsdag i juli måned vil familierne, både børn og voksne, blive inviteret til SommerHalløj i Mimersparken kl. 11:00 – 13:30. Hvis det skulle være dårligt vejr foregår det på Drejervej. Har du lyst til at hjælpe som frivillig, så kontakt Peter Mikkelsen på peter.mikkelsen@kulturcenter.dk

image
image