14. aug 2018

Én kirke

ÉN KIRKE – En ny epoke starter i efteråret 2018
Den 28. oktober 2018 ser vi frem til at slå alle kirkens forskellige kulturelle og etniske afdelinger sammen til én kirke.
Dette blev offentliggjort ved kirkens visionsdag den 27. maj i år. Se Jarles visionstale her – og annonceringen af ÉN KIRKE.
Dette bliver et ligeså stort skridt for kirken, som da vi rykkede ind på Drejervej tilbage i 1999. Læs mere her i artiklen om, hvad det betyder for de enkelte afdelinger og for det udtryk, som kirken kommer til at have i fremtiden.
 
 
Hvorfor? 
København er en multietnisk metropol, og som kirke ønsker vi at være relevante og afspejle vores by. I stedet for at have fem gudstjenester som fungerer adskilt med hver sin målgruppe, så ønsker vi sand integration, hvor vi værdsætter forskelligheden og den værdi, som de enkelte kulturer rummer og tilfører fællesskabet. Vi ønsker at være en kultur, hvor vi står sammen trods forskelligheder.
Denne tanke blev født i præsteteamet tilbage i september 2017. Efter at tanken blev vendt med menighedsråd og Advisery board, modnedes idéen til den form, som præsenteres her i artiklen.
Derudover ønsker vi at frigøre nogle af de ressourcer, som vi i dag bruger på en stor og omstændelig struktur. Disse ressourcer skal i stedet bruges udenfor selve gudstjenesten til at række ud til mennesker omkring os, så vi kan have et større fokus på at gøre København til et bedre sted at bo.
 
Hvordan?
Der bliver både genkendelige elementer samt nye tiltag i forbindelse med den nye gudstjenesteform.

Creative Lab
Creative Lab er et tilbud til børn, hvor kreativitet bliver brobygning til nye venskaber, og hvor børnene kan lære nye evner. Der vil på Creative Lab være flere forskellige spor, som børnene kan deltage i. Sporene vil afspejle en mangfoldighed af kunstneriske udtryk fra hele verden – heriblandt sang, kor og sport. KATSJ glæder sig til at se en opblomstring af kreativitet, venskaber og fælleskab, når vi åbner Creative Lab til efteråret!

 
Børnekirken KATSJ
Børnekirken fortsætter med at være et relevant tilbud opdelt efter alder. Børnekirken er i fuld gang med at implementere en ny spændende undervisningsplan i samarbejde med Børn og Tro. Dette kommer der meget mere information om i efteråret. Vi er stolte af at have et stærkt tilbud til vores mindste, som vi har defineret som de vigtigste i vores kirke!
Udover en indholdsmæssig opgradering så glæder KATSJ sig til at tage spritnye faciliteter i brug: Børnehaven Lygtens lokaler kommer til at danne rammen for nanogruppen, og den nye legeplads i gården bliver et tilløbsstykke for vores børn!
 
Sunday tracks
Det har fra flere været et ønske at få mere dybdegående undervisning i bibelen. Dette har vi mulighed for at tilbyde med den nye struktur. Hver søndag morgen er der 45 minutters undervisning, som vil foregå i flere sideløbende spor. Undervisningen vil være på dansk, engelsk, thai og spansk. Den enkelte undervisning bliver ikke oversat til andre sprog. Underviserne bliver forskellige kompetente folk fra kirken. Vi tror at sunday tracks er et spændende tiltag, som kommer til at dække et behov hos rigtig mange.

Pop up Foodcourt
I kælderen bliver der hver søndag mulighed for at hele kirken kan deltage i en foodcourt. Der vil være mad fra forskellige lande til rimelige priser, så alle kan være med: Fra studerende til børnefamilierne til bedsteforældrene. Med foodcourt’en ønsker vi en dejlig ramme for fællesskab og samvær, så vi sammen bygger en inkluderende kultur i forhold til velkendte, gæster og fremmede. Dette er et sted, hvor vi er nysgerrige på hinanden og inviterer mennesker, som vi ikke kender med omkring bordet.

Gudstjenesten
Gudstjenesten kommer til at afspejle, at vi er en dansk-international kirke. Det vil komme til udtryk i lovsangen med repræsentation af mange kulturer. Når det gælder mødeledelse og prædiken, kommer vi til at se både kendte og nye ansigter på scenen. Gudstjenesten bliver tosproget fra scenen på dansk og engelsk, hvor der samtidig bliver simultan oversættelse til spansk og thai i headset. Dette bliver udbygget med optil otte sprog, efterhånden som nye sproggrupper kommer til.
 
Livsgrupper
Livsgrupperne bliver helt essentielle for os som kirke. Alle er velkommen i en livsgruppe. Der er mulighed for at lave grupper, hvor sprog og kulturer er blandet; eller for at have specifikke sproggrupper. Det er i grupperne, at vi sammen udvikles i liv og tjeneste.
 
Søndagens opbygning fra 28. oktober 2018
Kl. 10.00 åbner dørene til bibel klasserne, folk vælger sig ind på det spor, som er relevant for dem; bibelklasserne slutter kl. 10.45. Samtidig starter Creative Lab for børn og teenagere – her kan børnene lave noget kreativt, dans, kor eller noget helt andet. Der vil altid være flere spor at vælge imellem. Børnene går direkte fra Creative Lab til børnekirken KATSJ
Kl. 11.00 starter gudstjenesten i salen, samtidig med at børnekirken KATSJ går i gang i de tilstødende lokaler.
Kl. 12.30 åbnes der en pop-up foodcourt i kælderen. Her bliver der mulighed for hygge, hæng-ud og god mad efter gudstjenesten – fokus bliver på at kunne servicere hele kirke-familien og bygge fællesskab sammen. Samtidig har Café Kant åbent i sine nye lokaler. Café Kant bliver fra efteråret en kommerciel café på lige vilkår med andre caféer i området (se nyhed om dette her).
 
Har du lyst til at engagere dig?
Er du ligeså begejstret som os, eller har du bare lyst til at være med at bygge kirke, så er der plads til dig!
For at leve visionen ud og blive en relevant kirke for mennesker omkring os, så er der brug for, at vi står sammen.
Måske er der et af de nævnte områder i denne artikel, hvor du har en særlig interesse eller passion, så meld dig på banen som frivillig medarbejder, så skriv en mail til denne adresse: Onechurch@kulturcenter.dk og fortæl os om hvilket område du brænder for.

 
Har du spørgsmål eller kommentarer?
Vi ved at sådan en forandring giver anledning til mange spørgsmål.
Du har mulighed for at stille dine egne spørgsmål eller kommentarer til ÉN KIRKE på denne mail onechurch@kulturcenter.dk Vi tror, at dine spørgsmål kan være relevante for flere i kirken, så hold dig ikke tilbage.

image
image
image
image
image
image