03. feb 2019

Venezuela er på dagsordenen i uge seks!

I øjeblikket er der daglige rapporter i nyhederne om uro, politisk krise og elendighed i Venezuela. Midt i det har vi som kirke mulighed for at gøre en forskel.

Præsident Nicolas Maduro har ført Venezuela ud i den største krise i landets historie. På rekord tid er landets valuta blevet en farce med verdens hurtigst voksende inflation på 1.700.000 %! Alt fordobles i pris hver dag. Mindstelønnen i Venezuela svarer til godt seks danske kroner om måneden.  Det har efterladt borgere over hele landet ude af stand til at købe nok mad eller få den mest basale lægehjælp. Venezuela var for 30 år siden Sydamerikas rigeste land med verdens største oliebeholdning. Det er derfor en velstående nation med en større middelklasse, som nu befinder sig i en helt desperat situation.

Fædre der prøver at skaffe mad til sultne børn i familien, bliver ofte taget til fange og kommer i fængsel uden rettergang og mange kommer ikke ud. Det er ikke unormalt at der kommer 45 mænd i en celle der ellers er beregnet til fire personer. Kriminaliteten i hovedstaden er nu den værste i Sydamerika.

Gennem de sidste år har vi været involveret i både mission og nødhjælp i Venezuela. Vi samarbejder med lokale kirker om opretholdelsen af et børnehjem samt bespisning af indsatte i fængsel.

I øjeblikket bespiser vores samarbejdspartnere 600 personer hver dag. Hver søndag kommer flere hundrede til den kirke, som vi arbejder sammen med for at deltage i en af de mange gudstjenester og få et måltid mad. Her har kirken ansat to kokke og otte medarbejdere, der hver dag laver mad.

Med dagens situation vil vi forstærke vor kirkes engagement. Samtidig har vi følt det mere rigtigt, at invitere nøgleledere fra Venezuela her til Danmark fremfor at sende en delegation dertil. På den måde kan vi konsultere dem og give dem flere midler til at fordele gennem de lokale kirker.

Fredag den 8. februar kl. 19:00:        Bønneaften med fokus på situationen i Venezuela
Søndag den 10. februar kl. 11:00:     Venezuela teamet medvirker på Gudstjenesten. Vi vil lave en indsamling til deres arbejde i Venezuela
Søndag den 10. februar kl. 13:30:     Informationsmøde om situationen i Venezuela. Samt om Kirkens missions- og hjælpe arbejde i Venezuela.

Tak at vi som menighed kan stå sammen med vores venner i Venezuela, både i bøn og praktisk hjælp. Alle er velkommen!