03. apr 2020

Online fælleskab i kirken

Danmark er lukket ned, men det stærke fællesskab mellem mennesker i Kirken i Kulturcenteret er ikke noget man bare sådan lukker ned.
Det mærker vi tydeligt her i kirken, hvor mange af os holder fast i kontakten med hinanden på kryds og tværs af forskellige kommunikationskanaler.
Både den gode gamle telefonlinje og de nye sociale medier og digitale videoplatforme.
Vi har taget pulsen på livet hele vejen rundt fra den yngste til den ældste gruppe i kirken.

Katsj

Børnekirken er online via Facebook, hvor børnene kan nyde at være sammen om søndagen på online kirke med Pernille og Monica. Her kan børnene høre historier fra bibelen, deltage i konkurrencer og andet sjov og spas, som børnene kender fra Katsj Børnekirke. Derudover sender Katsj live på Facebook om onsdagen, hvor de inviterer hele familien til banko med præmier. Børnekirken har haft over 500 visninger på Facebook og 35 familier spillede med i onsdags.

Børnekirken har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, og børnene sender også linket videre til deres venner. “Det er fedt, at folk bakker op, om det vi laver, og vi er stolte over, at børnene inviterer deres venner med,” siger Pernille.
Du kan følge med på facebook.com/katsj.dk/

Blaze

Kirkens teenager mødes om onsdagen på en onlineplatform, som hedder discord. Hvor de bl.a. hygger sig med tegn og gæt med programmet skribbl.io og andre spil. Derudover sender Blaze live på Instagram, hvor lederne er værter på bl.a. bingo, og teenagerne kan chatte og kommentere undervejs. Næste skridt for Blaze er at invitere til livsgrupper på videoplatformen Zoom.

“Kirkens teenagere har det rigtigt godt - at leve i en digital tidslomme, er de vant til. Derfor navigerer de lige nu rundt på deres egen hjemmebane,” fortæller Frederik og tilføjer: Vi kontakter dem dog også personligt på telefon og sender beskeder.
Du kan følge med på instagram.com/blazekbh/ - i profilbeskrivelsen finder du linket til discord.

Radiant

Hos Radiant er Instagram den primære platform. Her kan de unge være med live til andagter, hvor der bliver delt et bibelord, og de unge kan chatte og kommentere undervejs. Hver anden dag arrangerer Radiant en tjek ind video med dagens dilemma.
Livsgrupperne mødes på zoom.

Radiants ledere ringer også ud til de unge og sender beskeder. Tilbagemeldingerne er, at de unge har det godt og nyder ekstra tid med familien. “De fleste går i gymnasiet og har nok at se til. Nogen mener, at lærerne har givet dem lige rigeligt meget at lave, og så savner de det fysiske fællesskab i Radiant,” fortæller Elisabeth.

ACT

Videoplatformen Zoom er det foretrukne digitale mødested for ACT, som har inviteret til online kaffepause hver tirsdag og torsdag kl. 15.30-16. Mandag er der online andagt og søndag efter kirke inviteres til online hangout med quiz.

“Livsgrupperne i ACT fungerer rigtig godt, og vi er også i kontakt med folk på telefon og beskeder. Det er meget individuelt, hvordan folk har det, men alle glæder sig til at komme ud af isolationen,” fortæller Thomas.
Du kan følge ACT på instagram.com/actkbh/ - i profilbeskrivelsen finder du linket til Zoom møderne.

Aktive Seniorer

Asbjørn og Inger har ringet rundt til over 150 aktive senioere. Til nogen et enkelt opkald og til andre er det blevet til flere - alt efter hvad der har været behov for. Andre ringer også rundt til hinanden på eget initiativ og hjælper med. De unge fra kirken har også meddelt Aktiv Seniorer, at de står klar til at hjælpe, hvis der er behov for at bringe mad eller medicin ud. Derudover vil Aktiv Seniorers besøgsvenner i de nærmeste dage dele påskeblomster ud til de ældre, som de plejer at besøge med et lille kort på fra kirken.

I den kommende tid vil Aktiv Seniorer også prøve videoplatformen Zoom af og holde deres frokostmøde online. Asbjørn prøvede også platformen af med en mandegruppe forleden, og det gik fint med lidt mindre opstarts vanskeligheder. “Vi havde en som sad og smilede, men han kunne bare ikke høre noget. Indtil jeg fik peget på min høretelefoner, og han selv fik fundet nogen frem,” fortæller Asbjørn.

Bøn

Vi samles til bøn i kirken gennem videoplatformen Zoom. Vi er meget begejstret over løsningen, fortæller Palle. I Zoom kan man nemlig dele sig op i mindre grupper. Det betyder blandt andet, at de engelsk talende kan gå sammen i en gruppe, og de dansktalende i en anden.

“Bønnen er stadig stærk og inderlig, selvom det er online. Folk er glade for Zoom, hvor vi både kan se og høre hinanden, når vi beder. Familier med børn har nu også mulighed for at være med om mandagen, hvor vi har sat tidspunktet sent til børnene er lagt i seng,” fortæller Palle.
Du kan være med til bøn på Zoom mandag fra kl.20.30-21.30, torsdag fra kl.17-18 og onsdag morgen kl 8-8.30.
Læs mere her: