image
02. okt 2020

Nyt ledelsesteam og ledelsesstruktur i Kirken i Kulturcenteret

Søndag d. 27 september 2020, blev den officielle overdragelse fra Jarle Tangstad til et nyt ledelses team i Kirken i Kulturcenteret.  

Jarle Tangstad meddelte i maj måned, at han og Merete ønskede at træde til side som senior præstepar efter 30 år i seniorlederskab og som formand for menighedsrådet. Kirken ønsker at udtrykke deres taknemmelighed til Jarle og Merete for 3 årtier med trofast tjeneste. Vi ser frem til at fejre parrets 30 års jubilæum ved en fejring d. 8 November.  

Siden Jarles meddelelse, har menighedsrådet i samarbejde med kirkens advisory board forberedt generationsskiftet. På menighedsmødet præsenterede ny formand for menighedsrådet, Bjarne Hansen, det nye ledelsesteam og en nye organisationsstruktur. For kirken præsenteredes et ledelsesteam bestående af tre: 

Marianne Riis, nuværende executive pastor,  
Thomas Skov Laugesen, nuværende præst med ansvar for teenage- og ungdomsarbejde, 
Matthew Thompson nuværende præst med ansvar for børnekirken. 

Afspejler kirkens mangfoldighed 
Inspirationen til teamledelse har menighedsrådet blandt andet set i Filadelfiakirken i Oslo, som har gode erfaringer med overgangen fra en ledende præst til et lederteam over det sidste årti. 

“Vi tror på, at det er godt, sundt, bibelsk og tidssvarende at fordele ledelsesansvaret og presset på et team fremfor på en person. Sammensætningen af teamet byder på forskellige styrker, så de kan supplere og komplimentere hinanden. Vi har oplevet at de tre har et passioneret hjerte for kirken, samt besidder et stort engagement, stærk karakter og trofast tjenersind. Derudover afspejler de tre meget af den mangfoldighed, vi har i kirken på tværs af køn, alder, nationalitet og livserfaring,” fortæller Bjarne Hansen. 

Det nye team glæder sig til at løfte opgaven. 

“Vi er ydmyge, taknemmelige og glade for opgaven som nyt ledelsesteam af Kirken i Kulturcenteret. Vi glæder os til at stå sammen – både som team og som menighed - om den mission, som Gud har givet kirken: at hjælpe mennesker til tro på Jesus og sammen udvikles i liv og tjeneste. Nu ser vi frem til sammen med kirkens præsteteam, det udvidede lederteam (Extended) og menigheden at fortsætte rejsen og hjælpe flere til at kende Jesus,” siger Matthew Thompson 

 

Hvad sker der nu? 
Menighedsrådet har ønsket at den nye ledelse frem til begyndelsen af februar, sammen med kirken søger Gud og hans hjerte for kirkens fremtid.  

Ny leder for drift af forretningsområder 
Menighedsrådet præsenterede samtidigt en ny organisationsstruktur for Kirken i Kulturcenterets samlede organisation. Tidligere administrerede seniorpastoren både kirkeledelse, ledelse af drift og forretningsområder. Hvor kirkens nye lederteam vil fokusere på ledelse af Kirken i Kulturcenteret, ønsker menighedsrådet, en ny leder af kirkens drift & forretningsområder, så som ejendomsudlejning, konferencer, events, medieproduktion, administration mv. Menighedsrådet har udvalgt Martin Tangstad, som den nye leder for Drift & forretningsområder. Martin er kendt som en dygtig leder af Copenhagen Media Facility og Kanal Hayat, hvor menighedsrådet har set stærke resultater og hjerte for Kirken. Martin vil naturligvis arbejde tæt sammen med det nye ledelsesteam for at skabe et godt fundament for kirkens fremtid. Martin vil ligeledes fortsætte som leder af Kanal Hayat. 

For yderligere oplysninger og spørgsmål: 
kirken@kulturcenter.dk 

 

image
image