Alpha

Tilmeld dig alphaAlle har spørgsmål om livet.

Alle skal have mulighed for at udforske den kristne tro, stille spørgsmål og komme med deres synspunkter. Uanset hvor man kommer fra. 

Tilmeld dig alpha

Hvad er alpha?
Alpha er en række oplæg om den kristne tro. Typisk holdes et forløb over 11 uger hvor man mødes en gang i ugen. Hver gang tages et emne om tro op, og er et oplæg til en efterfølgende samtale. Alpha holdes stort set over hele verden, og alle er velkomne. Det holdes f.eks. på cafèer, i kirker, på universiteter, aftenskoler eller i private hjem. Ikke to Alpha kurser er ens, men generelt har de tre ting til fælles: Mad, et oplæg og en god samtale.

Vi begynder med at spise sammen.
Et måltid mad er en god måde at bringe folk sammen på, og det er det også i forbindelse med Alpha. Derfor begynder vi med at spise sammen, fordi det medvirker til at opbygge et fællesskab og dermed lære hinanden at kende. 

Derefter er der et lille oplæg.
Oplæggene er udformet til at engagere og inspirere deltagerne til en samtale. De varer som regel 30 minutter, og det kan enten være et personligt oplæg eller en af de videoer, der findes til alle sessionerne. De udforsker de store emner om tro og åbner en samtale om grundelementerne i kristendommen, som for eksempel: Hvem er Jesus? Hvordan kan jeg tro? Hvorfor og hvordan kan jeg bede? Hvordan leder Gud os?

Fulgt op af en samtale.
Dette er som regel den vigtigste del af et Alpha kursus: Muligheden for at dele tanker og ideer om det pågældende emne i en mindre gruppe. Ingen er forpligtede til at sige noget, og der er ikke noget der ikke må siges eller stilles spørgsmål til. Dette er en mulighed for at høre andres mening og bidrage med sit eget perspektiv i en ærlig, venlig og åben atmosfære.  

Tilmeld dig alpha