25. nov 2014

Køge Frikirke vender hjem

Nye skatteregler giver det sidste skub til en fusion mellem Kirken i Kulturcenteret og Køge Frikirke. Oprindelig er Køge Frikirke startet som en menighedsplantning udfra Kirken i Kulturcenteret.

SKAT meddelte i starten af 2014, at de ikke længere ville anerkender fradrag for gaver til kirker med mindre end 50 myndige medlemmer. Det fik præst i Køge Frikirke, Michael Tangstad, til at gå videre med sine overvejelser om at fusionere med Kirken i Kulturcenteret.

- ”Vi har allerede et nært samarbejde mellem de to kirker, så tanken om en fusion til gensidig berigelse ligger ikke langt væk” siger Michael Tangstad.

Han peger på, at der i længere tid har været et fælles teenagearbejde og at størstedelen af præsteteamet fra Kirken i Kulturcenteret har været talere på én af Frikirkens gudstjenester.

Fusionen gør en forskel

For Køge Frikirke bliver den primære forskel i hverdagen, at de den sidste søndag i måneden er med på ”Super Sunday”. Det meste af hvad fusionen ellers vil indebære, er allerede en del af livet og har været det længe.

Michael Tangstad forventer dog, at fusionen vil føre til øget samarbejde, også på musiksiden hvor Køge Frikirke har brug for en hjælpende hånd.

For Kirken i Kulturcenteret indebærer fusionen, at kirken igen er direkte involveret i menighedsplanting i Storkøbenhavn.

- ”Drømmen om en kirke i Køge blev født i København, og med denne fusion får vi igen sat kirkeplantning i yderkanten af Storkøbenhavn på vores dagsorden,” siger Jarle Tangstad, ledende præst i Kirken i Kulturcenteret.

Med fusionen bliver præsteteamet i Kirken i Kulturcenteret dermed udvidet med Michael Tangstad, som vil være med til at løfte opgaver både i Køge og på Drejervej.

Fælles historie

Historien om Køge Frikirke har sit udspring i Kirken i Kulturcenteret, da sidstnævnte i 1991 besluttede at sende præst Lars Due Christensen til byen for at starte en ny kirke. Det resulterede i en solid vækst i antallet af lokale medlemmer, og efter nogle år blev kirken en selvstændig kirke.

I 2009 blev Michael Tangstad præst i kirken. Han er selv vokset op i Kirken i Kulturcentret og har været medarbejder i både teenage- og ungdomsarbejdet. Han er i dag ansat delvis som præst og delvis som leder af børne og ungdomsorganisationen PBU.

Køge Frikirke holder til på Billesborg, som er et herregårdsmiljø tæt på Vallø slot. Stedet rummer i dag også Billesborgskolen, som er en populær friskole i Køge.

Fusionen vil blive officielt markeret på ”Super Sundays gudstjenesten”, den sidste søndag i November klokken 10:30.