22. jan 2015

Legeland åbner på SUPER SUNDAY

Kirken i Kulturcenteret vil gerne knytte stærkere relationer til børnefamilier. Søndag den 25. januar åbner kirken et legeland, hvor børnene kan hænge ud efter gudstjenesten, mens forældre kan være sammen med andre forældre.

På søndag den 25. januar er den røde løber rullet ud i Kirken i Kulturcenteret på Drejervej. Anledningen er, at kirken kan indvie et legeland - måske det første af sin slags i Danmark. Tanken er, at legelandet skal give børnefamilier lyst til at blive hængende efter gudstjenesterne.

- Vi vil gerne skabe et rum for børnene, hvor de kan være indenfor og have det sjovt, samtidig med at forældrene kan have tid og dyrke fællesskab med andre fra kirken, fortæller Thomas Christensen, der er præst i Kirken i Kulturcenteret.

Legelandet på 80 m2 er indrettet i kulturcenterets kælder i forbindelse med et 100 m2 forældreområde. Der er tale om et fuldt professionelt legeland lavet i metal med skumgummibeskyttelse. Det er to niveauer med forhindringer og skumgummiting, man skal kravler over, under og igennem. Der er en gangbro, to rutsjebaner, hvor en af dem ender i et stort område med en masse bolde. I samme rum er der også et mere stille område med en Xbox med fifa-spil og legeting til de mindste.

- Vi satser meget på, at kirke er et sted, hvor fællesskabet trives og man kommer hinanden ved. Tidligere har vi oplevet, at det kunne være svært at få småbørnsfamilierne til at blive hængende, men nu håber vi, at ikke kun de, men også bedsteforældre med børnebørn,  vil få glæde af investeringen, siger præsten og afviser at kirken med en forlystelse vil forsøge at slå plat på det kristne budskab.

- Jesus var en af de mest festlige og underholdende personer at være sammen med. Det skal kirken også afspejle. Vi forsøger at skabe den stemning, hvor vi kommer sammen, børnene lærer hinanden at kende og knytter relationer. Hvis det ikke er kirke, så ved jeg ikke, hvad der eller er kirke.

Anlægget, der står til en værdi af 250.000, er doneret som en gave til kirken. Hen over nytåret har været prøvekørt to grupper på henholdsvis 75 og 30 børn – og bestod testen. På søndag kl. 12.30 vil kirkens børn stå klar til at indtage legelandet til en ”grand opening”, hvor der i dagens anledning serveres pølsehorn til alle. Fremover vil legelandet være åbent umiddelbart efter søndagens gudstjeneste. I ugens løb vil den bruges af kulturcenterets andre institutioner, samt når kirken fx holder arrangementer for flygtningebørn eller børn fra lokalområdet.