14. maj 2017

Mikael Wandt Laursen bliver generalsekretær for FrikirkeNet på fuld tid

Efter 13 år som præst i Kirken i Kulturcenteret har Mikael Wandt Laursen besluttet at blive generalsekretær for FrikirkeNet på fuld tid. Han forbliver dog en aktiv del af kirken i Kulturcenteret.
Drømmen har altid været at befinde sig lige der, hvor samfund og kirke mødes. Jobbet som generalsekretær for FrikirkeNet er derfor lidt af et drømmejob. ”FrikirkeNets opgave er at repræsentere frikirkerne overfor politikere, medier og den almindelige dansker i bred forstand, og det er en opgave jeg længe har haft lyst til at løfte”, siger Mikael Wandt Laursen. Det var blandt andet den fornemmelse af kald, der for fire år siden fik Mikael til at tage et års studieorlov for at læse til journalist.
Men Mikael er taknemmelig for sine år som ansat præst i Kirken i Kulturcenteret. ”Jeg var aldrig blevet den jeg er, hvis det ikke var for kirken og for ledende præst Jarle Tangstad. Jeg er blevet udfordret, men også støttet og har fået muligheder, som jeg er meget taknemmelig for”, siger Mikael.
I løbet af de 13 år har Mikael Wandt Laursen været ansvarlig for en discipelskabsskole, ungdomsarbejdet, gudstjenesterne, netværksgrupperne og her senest den internationale del af kirken. Om de sidste fire år, hvor han haft ansvaret for netværksgrupperne siger han: ”De mennesker, der er blevet forvandlet igennem netværksgrupper og den atmosfære af hengivelse og tjenesteiver, som jeg har mødt i det internationale, har givet mig en masse energi og glæde ved at tjene med som præst på fuld tid.”
Selvom Mikael standser som præst, så fortsætter han aktivt i kirken: ”Jeg har min mandegruppe, og vil tjene med på netværksområdet. Om søndagen glæder jeg mig til at kunne gå til gudstjeneste med min familie og spise sammen nede i Connect området bagefter. Det bliver en helt ny oplevelse," siger Mikael med et smil.